Forskjellen på UX-design, UI-design og Webdesign

Thor Moesman
Thor Moesman
Kreativ leder
Interaktiv Design AS

Vi som jobber i bransjen har en tendens til å bruke fancy ord og uttrykk på tjenester innen våre fagfelt. De siste to buzz-ordene som brukes flittig i vår bransje er UI- og UX-design. Men hva betyr ordene, og hva er egentlig forskjellen?

Det er mange forskjellige meninger om dette, her skal jeg forklare hvordan vi bruker uttrykkene og hva de betyr hos oss.

Vi er også svært forsiktige med hvordan vi bruker disse i kommunikasjon med våre kunder. Det er viktig for oss at de forstår hva vi prater om og vet hva oppdraget innebærer.

UX-design

For oss er UX-design en måte å jobbe på. Vi tenker alltid på de som skal bruke nettsiden, appen eller systemet vi bygger. Altså en arbeidsprosess som tar vare på sluttbrukeren i alle skritt. Dine mål og ønsker som kunde blir selvfølgelig også ivaretatt i denne prosessen.

Hos oss bruker vi følgende arbeidsprosess når vi jobber med UX-design og Webdesign:

  • Analyse og research
  • Lage hypoteser for hva som vil være gode løsninger
  • Skisser / UI-design
  • Testing
  • Lansere
  • Analysere og teste
  • Implementere endringer og forbedringer

UI-design

Dette er kun en del av prosessen. UI står for User Interface eller brukergrensesnitt på norsk. For oss er UI hvordan vi kan designe en nettsiden eller app slik at brukerne finner det de er ute etter og får en god opplevelse når de bruker løsningen.

Webdesign

Hvordan henger dette sammen med webdesign. For oss er god webdesign akkurat det samme som UX-design. Altså en arbeidsprosess som sikrer at man tenker på opplevelsen til sluttbrukeren i alle ledd.

Kontakt oss gjerne om du har spørsmål, eller trenger hjelp til å gjennomføre en slik prosess.
Du kan også stikke innom vårt kontor i Oslo sentrum.

Les også vår artikkel om: 5 tips for bedre webdesign

Hilsen oss i Interaktiv Design.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.